5 saker en webbyrå gör för din e-handel

Om du driver en e-handel så har du många saker på ditt bord. Förutom att du ska köpa in produkter som du sen ska marknadsföra och sälja så ska du hålla koll på din webbutik. Du ska dessutom välja rätt betallösningar, hantera kundservice och reklamationer. Om du har en bra omsättning och lönsamhet så kan det vara klokt att lägga ut en del uppgifter på en extern webbyrå. Här är 5 saker som en webbyrå kan hjälpa dig med.

Välja plattform för e-handel

Beroende på vilken plattform du väljer för din e-handel så kommer du ha olika bra förutsättningar att driva verksamheten. En del plattformar från squib är billiga när man har en låg omsättning och ett fåtal produkter, andra är dyra för den som har en liten webbshop. En webbyrå kommer kunna hjälpa dig att välja rätt plattform utifrån din verksamhet och era förutsättningar.

Drift av din e-butik

Det finns många saker som behöver göras rent tekniskt för att din e-butik ska rulla på smärtfritt. Det kan handla om att koppla ihop din e-handel med Google shopping, göra uppdateringar när din leverantör lanserar ny utveckling, ändra vilka produkter som syns som nyheter vid olika tillfällen och mycket annat. När du börjar få många produkter och leverantörer så kommer administrationen öka och någon måste sköta den för att affären ska gå runt.

Webbdesign och layout

Du själv kanske har det där ögat för färgsättning och stil och om så är fallet så ska du sköta design och layout av din e-handel själv. För oss andra så är det klokt att låta någon annan sköta designen så att sidan bli inbjudande. Alla uppdateringar som görs ska in i rätt mallar för en hemsida och själva mallarna måste vara uppdaterade med verksamhetens logga och bildspråk.

Sökmotoroptimering

En bra webbyrå har ofta koll på hur ni kan göra för att rankas högt på Google vilket är en kanal som kan stå för en stor del av era kunder och affärer. En styrka med sökmotoroptimering är att det går att mäta resultatet av insatserna och därmed även räkna på värdet av en investering. Låt din webbyrå ta fram förslag på hur ni ska göra för att bli nummer ett på era viktigaste sökord.

Annonsering

Annonsering i sociala medier är en vanlig kanal för att få kunder som e-handel och en webbyrå kan ofta hjälpa till med både utformning av annonser, val av målgrupp, uppföljning av anpassning av era kampanjer.