Pris på att trycka T-shirt

Som företagare finns flera fördelar att göra tryck på T-shirtar, tröjor och andra plagg för att skapa enkel och effektiv marknadsföring. Dessutom skapas en professionalitet genom att tydligt visa vilket företag man kommer från. Är det större upplagor kan det finnas stor fördel att ställa priset hos ett tryckeri mot priset hos ett annat tryckeri. Hur man beräknar priset varierar och dessutom vad slutsumman kommer att bli.

En avgörande faktor är kvalitén på de plagg som ska köpas. Ett större tryckeri i södra Sverige har exempelvis valt att ha T-shirts i tre olika kvaliténivåer. Det är billig, prisvärd och original. Andra företag väljer att definiera kvalitén med Basic och Premium eller liknande. Oavsett är det självklart att kvalitén speglar priset. Ska dessa T-shirts bara lämnas ut som reklam eller bäras av de anställda? Vilket företag ska de göra reklam för? Står detta företag för kvalité eller lågpris?

Även antalet T-shirtar väger tungt eftersom ett tryckeri generellt räknar med en ”startavgift”. Med det menas att de behöver göra ordning tryckpressen av bästa tryckeri göteborg och skapa mallar som sedan används vid trycket. Att göra en enda t-shirt kan därmed kosta 150 – 200 kr medan det för 10 t-shirtar kan bli betydligt lägre styckpris.

Det kostar extra för express – med andra ord om du behöver ditt tryck inom en mycket kort tid. Detta är även en punkt som tydligt skiljer sig mellan ett relativt närliggande tryckeri och ett utlandsbaserat. Det kan vara billigare att få trycksakerna tillverkade i Asien men då får man även räkna med lång leveranstid. Det kan ställas mot att ringa tryckeriet på morgonen och hämta sin T-shirt vid lunch.

Även om tryckerier i Sverige upplevt en hård konkurrens från asiatiska bolag så kan de ändå konkurrera med service, hastighet och ytterligare tjänster.

Väljer du färg kostar det mer än svartvitt. Ett enkelt svartvitt tryck brukar sällan skapa höga kostnader. Det är främst när fyrfärgstryck används som det blir skillnad. Generellt kan man säga att ju mer avancerat tryck desto dyrare blir det.

Dubbla tryck kostar alltid mer, så undvik att ha tryck både på rygg och mage. De allra flesta väljer att enbart ha tryck på framsidan av T-shirten. Men det är samtidigt så vanligt att många inte ens lägger märke till det. Utifrån ett marknadsföringsperspektiv kan det alltså vara bättre att ha ett litet tryck på ryggen också. Men för det får man alltså betala lite extra.