Tips inför flytten 

När det drar ihop sig för flytt är det mycket att tänka på och ännu mer som behöver planeras. Jobbet kan lätt bli överväldigande och ett stort stressmoment, men med rätt tips och råd på vägen kan din flytt flyta på väldigt mycket lättare. Här ska vi gå igenom några olika sätt att planera inför dagen med stort D med alberts städservice. 

 

Flyttfirman tar hand om allt 

Det allra enklaste för att göra din flytt så smidig som möjligt är att anlita en flyttfirma göteborg. De är experter på allt som har med packning och transport att göra och har ofta olika erbjudanden så att du som kund kan välja precis de tjänster du behöver. Vill du göra det riktigt enkelt för dig låter du flyttfirman ta hand om både packning, transport och uppackning. Du behöver inte vara orolig för att de inte ska sköta packningen av dina saker ordentligt, utan förmodligen kommer de utföra jobbet både snabbare och smidigare än du själv kunnat. De har även all den utrustning som krävs för de tunga lyft som kan behövas, så du slipper tänka på att lösa alla logistiska frågor. Något av det allra smidigaste med att anlita en flyttfirma är att de ordnar transporten och bärandet av alla möbler och flyttlådor. Det här är ett tips som, när du väl har upplevt alla fördelar med den här typen av professionell hjälp, du inte vill vara utan. 

 

Packa och städa smart 

Oavsett om du väljer flyttfirma eller inte, är flyttstädning ett annat sätt att minska stressen. Det är ett moment som alltid tar mycket tid i anspråk, och allt du kan göra för att underlätta den biten kommer göra hela processen betydligt smidigare. Även här kan du vara trygg i vetskapen att en professionell städfirma har precis den erfarenhet och kunskap som krävs för att göra ett bra jobb och lämna ditt hem riktigt rent och snyggt – in i minsta vrå. De har rätt produkter och hjälpmedel för att fixa städningen snabbt och smidigt, så att anlita dem är ett annat starkt tips.  

Vill du göra både packning och städning på egen hand finns det fortfarande många tips och råd för att underlätta för dig. Gör upp en plan på vad som behöver göras när, och börja i god tid med packningen eftersom det alltid tar längre tid än du tror. Packa smart, det finns massor med tips på nätet om olika typer av förvaring och hur du ska packa för att bärandet ska bli lättare. Detsamma gäller städningen – städa smart och hitta tips på nätet. Försök städa av lite i taget allt eftersom du packar, så behöver du inte göra allt på en gång sedan. Städa till exempel garderoberna när de är tomma, så är det klart. Detsamma gäller lådor och andra skåp. Märk upp alla packlådor antingen med vad som är i dem eller i vilket rum de hör hemma, alternativt båda två. Då blir det betydligt lättare att hitta rätt när du väl är på plats i ditt nya hem.