Vad kan det kosta att byta tak?

Att byta tak är nästan alltid kostsamt, och beroende på vilken typ av tak det är man pratar om och så klart hur stort taket är – så kostar det väldigt olika. Att byta ett vanligt papptak på ett mindre hus kan kosta så lite som 20 000 kronor och att byta ett tegeltak på ett större hus kan kosta upp mot 200 000 kronor, eller mer! Så det är svårt att säga vad det kommer att kosta att byta ditt tak. Men det finns några knep för att få det så billigt som möjligt oavsett tak-typ och storlek.

Att hitta en prisvärd takläggare

Genom att gå in på internet och kolla runt efter duktiga takläggare, och samla ihop en lista om 4-6 takläggare och sedan begära prisuppgift från dem så kan man skapa sig en bra överblick över marknaden, man ser vilka som är dyra och vilka som är billiga – det tåls att komma ihåg att vissa takläggare är dyrare för att dem faktiskt gör ett bättre jobb och det kanske ingår vissa saker i avtalet som det inte gör hos andra. Då kan det vara värt att betala lite extra. Men om man bara vill ha sitt tak bytt så billigt som möjligt så kan man så klart välja den billigaste, tänk då bara på att:

Se till att allt görs vitt

Och då menar jag inte att du skall måla taket vitt, jag menar att du inte anlitar en takläggare svart. Det är väldigt viktigt när det kommer till tak att allt görs enligt branschstandard och att det lämnas garantier och annat som bevisar att man haft en professionell takläggare som gjort jobbet. Det är för att försäkringen skall täcka om det skulle börja läcka. Annars kan det hända att försäkringsbolaget vägrar att lösa ut er om ni får fuktskador i huset, och fuktskador kan kosta väldigt mycket att sanera plus att det kan lång tid och om man har otur så går det inte att vistas i vissa rum på grund av torkningen. Så se till att anlita en seriös och etablerad takläggare som lämnar garanti på sitt arbete!