Därför bör du slipa dina golv

Ser dina trägolv väldigt slitna ut nu och du funderar därför på att lägga nytt golv? I så fall bör du först se över alternativet slipning. De flesta trägolv kan nämligen slipas så att de blir som nya igen. Då slipper du lägga pengar på material som dels kanske inte alls håller så länge och dels kanske inte känns rätt för bostaden. Behåll istället det befintliga trägolvet så att din bostad behåller sin charm.

Bevara äkta trägolv

Allt fler väljer bort trägolv till bostaden och det är synd. Många äldre bostäder har nämligen trägolv, men väldigt många väljer att lägga på helt nya golv eller heltäckningsmattor på golven istället. Klart är att alla inte gillar trägolv, men väldigt många gör det. Att bevara det gamla originalgolvet i en äldre bostad blir oftast väldigt uppskattat vid en bostadsförsäljning. Idag är nämligen priset på trä och virke dyrt, vilket gör att många tjänar extra mycket på att behålla och bevara gamla trägolv.

Rusta upp trägolv med slipning

Det finns olika sätt att bevara och rusta upp trägolv med snickaren i göteborg. Det främsta sättet sker genom slipning då trägolv förr eller senare blir väldigt slitna. Ett trägolv kan se väldigt slitet och förstört ut, men en slipning kan faktiskt rusta upp de flesta trägolv. Det bästa är att anlita en byggfirma som är specialiserad på just golv och golvslipning. Då blir resultatet som bäst. Därefter är det inte ovanligt att behandla golvet med olja eller vax. För att se till att golvet håller extra länge ska man gärna olja eller vaxa om golvet med jämna mellanrum. Då ser man till så att golvet inte behöver slipas på ett bra tag.

Nackdelarna med trägolv

Nackdelarna med trägolv är faktiskt inte så många, men några finns. En nackdel är främst priset, speciellt om man ska köpa ett helt nytt golv. Priset är högre än de flesta andra golv på marknaden om man vill ha ett rustikt trägolv. En annan nackdel är att trägolv kan bli angripna av träätande kryp. Det märks att träet är angripet om man ser små högar med trädamm på golvet. Eftersom trä är ett naturmaterial, kan man inte räkna med att få ett helt symmetriskt golv. Golvet kommer att skilja sig i färg och form och i vissa fall även ha en och annan skavank, vilket en del ser som nackdelar. Utöver dessa nackdelar har trägolv många fördelar och den främsta är att det är ett mycket slitstarkt och tidsneutralt golv. Trender kommer och går, men trägolv består. Vill du ha ett golv som inte blir opopulärt efter 20 år ska du helt klart välja trägolv.